Bezárás

Hírek

Uniós támogatásból fejleszti technológiáját a Lakics Gépgyártó Kft. - Sajtóközlemény2013-01-05 09:25:46

A Lakics Gépgyártó Kft., közel 84 millió forint támogatást nyert a "Beszállítói programok" tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.
A megközelítőleg 167 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretében a vállalkozás új gyártástechnológiát valósíthat meg.

Uniós támogatásból fejleszti technológiáját a Lakics Gépgyártó Kft. - Sajtóközlemény

uszt_logo_rgb

 

A folyamatos fejlesztés és fejlődés, az innovatív gondolkodás jellemzi a Lakics Gépgyártó Kft-ét. Az 1985.-ben alapított, egykori kisvállalkozás, mára már kaposvári és komlói telephelyén, közel 250 főt foglalkoztató vállalattá nőtte ki magát.
A vállalkozás bonyolult, hegesztett acélszerkezetek gyártásával foglalkozik, azon belül fő profilja a motor- és generátorházak gyártása, melyek jellemző felhasználási területét a szélenergia-hasznosítás jelenti, így a vállalat, a környezetipar, a megújuló energiaforrások felhasználásának területén tevékenykedik.
A vevői igények folyamatos bővülése, változása a cég vezetőségét arra ösztöni, hogy technológiáját, emberi erőforrását bővítse, fejlessze. A Lakics Gépgyártó Kft. gyorsan reagál a piaci változásokra, az ebben rejlő lehetőségeket jól kihasználja. A vállalkozás aktív részvételt vállal partnerei termékeinek fejlesztésében is.
Az uniós támogatással lehetőségük nyílt termékportfóliójuk bővítésére gyártó kapacitás növelésével, az innovációs gyártástechnológia kidolgozásával, és a humán erőforrás támogatásával.
A fejlesztési projekt megvalósítása 2012. 09. 03. és 2013. 11. 30. között zajlik le. Ez idő alatt gépek beszerzése (felülettisztító, festékszóró, plazmavágó, festő-szárító kabin, hegesztőgép, daru, targoncák), épületek bővítése (raktár és szociális épület), őrző-védő rendszer, valamint vállalatirányítási rendszer bevezetése valósul meg, az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontok betartásával.
A cégről bővebb információt a www.lakics.hu oldalon olvashatnak.

MM_logo

 

EU_ERFA

 

 


Vissza az előző oldalra